Rókagombás zakuszka 300 g
2.250 Ft
19 készleten
Termékleírás
Kóstold meg, és élvezd az erdélyi rókagombával ízesített zakuszkát! Igazi ínyencség garantáltan aroma, és színezék mentes. Kiváló reggelikhez és vendégváró falatok készítéséhez.
A Fenyőalja Egyesület 2011-ben alakult a Gyergyócsomafalván. Hagyományos termékek előállításával foglalkozó termelők a tagjai, akik a turizmus által a község képét erősítik és népszerűsítik határon innen és határon túl.
Az egyesület tagjai kézműves termékeket, lekvárokat, szörpöket, hagyományos süteményeket, savanyúságokat állítanak elő. Jelenlétükkel több helyi és magyarországi vásáron gazdagították a vásár kínálatát.
Céljuk, hogy fenntartsák hagyományaikat és, hogy eljutassák ízletes termékeiket Magyarországra is.
A webáruház kínálatát Ambrus Klára által hagyományos módszerrel készített szörpök, lekvárok és zöldségkrémek alkotják.
ÖSSZETÉTEL
Paradicsompaprika : 48,89%,
Hagyma: 18%
Paradicsom: 18%
Rókagomba 9%
Fűszerek:1%
Tartósítószer: nátrium-benzoát 0,01%
Kiszerelés: 300g
Tárolja száraz helyen, 0 és 25°C között. Védje a közvetlen napfénytől. Felbontás után tárolja hűtőben!
Tápanyag összetétel 100 g termékben:
Energia: 88 kcal / 370kJ
Zsír: 7,3g – amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 5,3 g – amelyből természetes cukrok gyümölcsből: 2,5 g
Rost: 1,7 g
Fehérje: 1,9 g
Só: 0.00 g
Származási hely: Gyergyócsomafalva (RO)
Mit kell tudni a zakuszkáról?
A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként.Az ételízesítésen kívül előételként, szendvicskrémként, salátaként is használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi konyha.
Erdélyben több fajta zakuszkát is készítenek. Eredetileg a paprikakrémet sült padlizsánnal készítik, de ezt babbal, és erdei gombákkal (főleg rókagombával vagy vargányával) is helyettesíthetik.