Salvator gyógynövénylikőr díszdobozos, gyomorkeserű, keserű
Csíksomlyói Salvator gyógynövénylikőrCsíksomlyói Salvator keserűlikőr Csíksomlyói Salvator gyógynövénylikőrSalvator gyógynövénylikőr

Csíksomlyói Salvator gyógynövénylikőr 0,5l (38% alk.vol)

4.290 Ft

a csíksomlyói zarándokok itala

A SALVATOR gyógynövénylikőr lágyabb, nőiesebb karakterű ital, főleg desszertek mellé kiváló. Torokgyulladásra, kisebb fertőzések gyógyítására is alkalmas. 28-féle gyógynövényből készül, ízének és illatának vezető karakterét a citrusok adják (citrom, narancshéj), amit harmonikus ízű gyógy- és fűszernövények egészítenek ki (édesgyökér, rozmaring, kardamon, kolombógyökér, íriszgyökér stb.).
Alkoholfok: 38%
Kiszerelés: 0,5 liter, díszdobozban
Minőségét korlátlan ideig megőrzi

3 készleten

Kategória:

Termékleírás

A Salvator likőrcsalád akkor vált egyébként igazán népszerűvé, amikor a Decanter bormagazin publikálta egyik gyomorkeserűket és keserűlikőröket felvonultató vakkóstolásának eredményét. A teszt vakteszt volt, azaz a résztvevők nem tudták, hogy éppen melyik tételt kóstolják. 1-től 20 pontig értékelték a likőröket szín, illat, íz és összbenyomás szempontjából. A teszt végeredményeként a Salvator keserűlikőr 2. helyen végzett, olyan világhírű italokat hagyva maga mögött, mint az Unicum, a Branca Menta vagy a Jägermeister.
Az értékelés szerint a Salvator keserűlikőr sötét borostyánszínű, tiszta, áttetsző. Összetett fűszeres illata van, ánizs, bors, narancs, kakukkfű, rozmaring, pörkölt mandula, valamint mogyoró egyaránt érezhető rajta. Erőteljes édessége mellett szép keserű narancsos jelleg fedezhető fel benne, kellemesen fűszeres, bohókás. Hosszú lecsengésű, jó italú különlegesség, amelyet érdemes felfedezni.

2014-ben a világ egyik legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő szeszesital versenyén, az angliai International Wine and Spirit Competition-ön „Silver Outstanding” minősítést kapott a Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr és a Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőr (IWSC).
A londoni versenyen is vakon ízlelgette a 300 tagú zsűri az italokat, és úgy gondolták, hogy a Salvator megérdemli a Silver Outstanding minősítést.
A Csíksomlyói Salvator Keserűlikőrt a bírálók így értékelték: „Mély sárga-arany szín. Illatában a citrust alpesi növények és aromák sora követi. Az édesgyökér egyensúlyba hozza a citrusféléket. Szájban gazdag és teljes, a korty finom és melengető. A citrom kilép a felszín alól és bátran helytáll a gyógynövényes és a keserű karakterek között. Gazdag teljességét hosszú utóízben is hordozza.”
A Csíksomlyó Salvator Gyógynövénylikőr értékelése: „Arany szín. Alpesi növények és levendula az illatban. A háttérben gyógynövények, vegetális jegyek és a friss dohány illata keveredik. Szájban tiszta, friss, teljes; keserű/édes és gyökeres jegyekkel. Utóízében karamell és enyhe faszenes jelleg.”