Furfangos fűszer
Csíki EmeseSzentábrahámi gyógynövényes kertSzt-Ábrahámi-furfangos fűszercsodakertCsíki Emesecsodakert2csodakert1

Furfangos székely fűszer 40 gr

1.290 Ft

11 fajta gyógy-és fűszernövény egyvelege, amely mind-mind bióminősített kertünkben termett! Vegyszer- és adalékmentes, tiszta és egészséges. Finom, illatos és nem utolsó sorban szép is! Sokan kérdezik, h miért furfangos? Mert sokoldalú, mint a székely ember. Nincs is párja kerek e világon. Mi csirkehúsok fűszerezésére készítettük, de a tojásrántottát és hasábburgonyát is örömmel díszítjük vele. Van aki esküszik, hogy ez kimondottan egy salátafűszer. Van aki sajtokat, pizzákat, gombapaprikást ízesít vele. Profi szakácsok díjakat nyertek már használatával: kemencében sült pulykát, no de még tepertős pogácsát is bolondítottak vele. Próbálta valaki talán egyéb ételekkel is? Ez az egyediségének köszönheti különlegességét: ízesít, színez, illatos és gyógyít. A székely észjárás terméke ez a fűszer. Főleg hagyma és fokhagyma alapanyagú, tehát különösen jó húsok fűszerezésére, de próbálja meg  tojásos és burgonyás ételek ízesítésére is. Ez a fűszerkeverék nem tartalmaz sót.

Összetevők: metélőhagyma, izsóp, kapor, fokhagyma, bazsalikom, petrezselyem, hagyma, koriander, macskamenta, búzavirág és napraforgó szirom.

Nettó: e 40g

Elfogyott

Termékleírás

Kis földi paradicsom, különleges mini mikroklíma a szentábrahámi gyógynövényes kert: a két patak találkozásánál lévő „félszigeten” több mint százféle gyógy- és fűszernövényt termeszt Csíki Emese és családja. A növénytermesztést lelki töltettel gazdagítják, így a szentábrahámi teák és fűszerek még ízesebbek, még szívmelengetőbbek lesznek. A kertben jelenleg száznál is több növény van, beleértve mindent, ami akár vadon is megterem a területen.  Gyümölcsfák és -bokrok is tarkítják a kertet, termésük aszalva szintén a különleges teakeverékekbe kerül.