Salvator gyógynövénylikőr díszdobozos, gyomorkeserű, keserű
Csíksomlyói Salvator keserűlikőr Csíksomlyói Salvator gyógynövénylikőrErdélyi italkülönlegességekSalvator gyógynövénylikőr

Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőr 0,5 l (38% alk.vol) fehér díszdobozban

6.990 Ft

a csíksomlyói zarándokok itala

A SALVATOR gyógynövénylikőr 36-féle gyógynövényből készül. Kitűnő, kissé férfias ízét a sokféle gyógy- és fűszernövény adja (édesgyökér, csillagánizs, rozmaring, bazsalikom, kálmosgyökér angelikagyökér, tárnics, kakukkfű stb.). Élvezeti értéke miatt önmagában is ajánlott, de kiadós étkezések után az emésztést is segíti, emellett kiváló gyomorpanaszokra.
Alkoholfok: 38%
Kiszerelés: 0,5 liter, fehér díszdobozban
Minőségét korlátlan ideig megőrzi

88 készleten

Kategória:

Termékleírás

A Salvator likőr akkor vált igazán népszerűvé, amikor a Decanter bormagazin publikálta egyik gyomorkeserűket és keserűlikőröket felvonultató vakkóstolásának eredményét. A teszt vakteszt volt, azaz a résztvevők nem tudták, hogy éppen melyik tételt kóstolják. 1-től 20 pontig értékelték a likőröket szín, illat, íz és összbenyomás szempontjából. A teszt végeredményeként a Salvator keserűlikőr 2. helyen végzett, olyan világhírű italokat hagyva maga mögött, mint az Unicum, a Branca Menta vagy a Jägermeister.
Az értékelés szerint a Salvator keserűlikőr sötét borostyánszínű, tiszta, áttetsző. Összetett fűszeres illata van, ánizs, bors, narancs, kakukkfű, rozmaring, pörkölt mandula, valamint mogyoró egyaránt érezhető rajta. Erőteljes édessége mellett szép keserű narancsos jelleg fedezhető fel benne, kellemesen fűszeres, bohókás. Hosszú lecsengésű, jó italú különlegesség, amelyet érdemes felfedezni.

2014-ben a világ egyik legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő szeszesital versenyén, az angliai International Wine and Spirit Competition-ön „Silver Outstanding” minősítést kapott a Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr és a Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőr (IWSC).
A londoni versenyen is vakon ízlelgette a 300 tagú zsűri az italokat, és úgy gondolták, hogy a Salvator megérdemli a Silver Outstanding minősítést.
A Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőrt a bírálók így értékelték: „Mély sárga-arany szín. Illatában a citrust alpesi növények és aromák sora követi. Az édesgyökér egyensúlyba hozza a citrusféléket. Szájban gazdag és teljes, a korty finom és melengető. A citrom kilép a felszín alól és bátran helytáll a gyógynövényes és a keserű karakterek között. Gazdag teljességét hosszú utóízben is hordozza.”