Erdélyi Napok a Budapesti Nagyvásárcsarnokban

Hagyománya lett az erdélyi termékek vásárnak Budapesten a Fővám téri Nagyvásárcsarnokban!

Egyre  ismertebb és látogatottabb eseménnyé vált a budapesti Erdélyi Napok, melyet 2017. október 10-12 között immár tizedik alkalommal szervezett meg a Sic Trade Kft. Európa legszebb vásárcsarnokában, a Fővám téri nagyvásárcsarnokban, melynek nagy előnye a központi fekvés, az ismertség és nem utolsó sorban az, hogy az emberek vásárlási céllal mennek oda. A vásárcsarnokot szinte egyenlő arányban keresik fel Budapestiek és külföldi turisták, így a szervezők forgalmas és ismert helyszínt biztosítottak az erdélyi termelőknek illetve nemzetközi ismertségre is szert tehettek.csíki sajt

Az Erdélyi Napokon nem vonultatták fel az összes sztereotípiát, amely felmerül az emberekben, ha Erdélyről esik szó. Nem azt mutatták be, hogy milyen az erdélyi virtus, az Erdélyi Napokon a termelők vannak a középpontban. Céluk, hogy ismeretségek, barátságok és nem utolsó sorban üzleti kapcsolatok alakuljanak ki az erdélyi és az anyaországi magyarok között. A  vásárcsarnokba látogatók közvetlenül ismerhették meg azokat az embereket, akik a kész termék mögött állnak. elbeszélgettek egymással és megismerték egymást, mondta Szinte Edit, a rendezvény szervezője.

torockói sajtokA tizedik háromnapos őszi vásáron az erdélyi termelők több száz minőségi terméke, mint pl. a havasi bio méz,  a csíki áfonya likőr, a csíksomlyói Salvator keserűvel töltött kézműves csokoládék, a bivaly tejföl, erdei gyümölcsből készült szörpök és lekvárok, padlizsán krém, fenyő méz, gyergyói vert kenyér, zakuszka, fenyőrügy szörp, erdélyi meggy likőr, teafüvek, fűszerek, levesalapok, parajdi só, töltött káposzta, bőrből készült kézműves termékek és sok más erdélyi különlegesség került bemutatásra melyeket  megkóstolhattak, megvásárolhattak a látogatók a központi vásárcsarnok földszintjén felállított asztalokon.

A rendezvénysorozat jövő tavasszal majd jövő ősszel folytatódik változatlan formában. Kérdésünkre válaszolva Szinte Edit elmondta, hogy az  általuk szervezett vásárokon az erdélyitermelőknek a minőségi elvárásokon kívül a magyarországi számlaadási kötelezettségnek is meg kell felelniük, ezért vállalják a magyarországi adószám kiváltását és annak ügyintézését is.